Adviesbureau TCM

Tel. + 31 (0) 6 29 311 589
E-mail info@totalcateringmoerdijk.nl

Nieuws

TCM start detachering van koks voor zorg en horeca

Total Catering Moerdijk (TCM) start met het detacheren van koks. Met deze nieuwe tak van dienstverlening voorziet TCM zorginstellingen, horeca en catering tijdelijk van goede vakmensen in de keuken.

Detachering van koks

Het grote tekort aan professionals op de arbeidsmarkt zet keukens steeds verder onder druk. Als koks vertrekken, ziek raken of met vakantie gaan, wordt de situatie nog nijpender. Het inhuren van tijdelijke professionals in de keuken is de oplossing die TCM daar nu voor biedt.

Te weinig koks
“Veel keukens zijn onderbezet”, signaleert Adrie Jongenelen, directeur van TCM. “Er zijn te weinig koks beschikbaar en dat zal voorlopig niet verbeteren. Bovendien gaan juist goede vakmensen veelal als zzp’er aan de slag. Dat leidt niet alleen tot personeelsproblemen, maar ook tot een gebrek aan vakkennis.”

Keukens in horeca, zorg en catering
TCM heeft als adviesbureau ruime ervaring in keukens voor horeca, zorg en catering. Jongenelen: “Nu zijn we zover dat we met goede en gediplomeerde mensen deze stap kunnen zetten. Denk aan productiekoks, sous-chefs, chef-koks en keukenmanagers die wij kunnen inzetten. Ongeacht of ze voor een dag of voor langere periode nodig zijn.”

Snelheid
Behalve de garantie van kwalitatief goede koks, is ook snelheid van handelen kenmerkend voor TCM, aldus Jongenelen. “Pas nog belde er iemand die door vakantie én ziekte van medewerkers met zijn handen in het haar zat. De volgende dag stond er een vakman in zijn keuken die moeiteloos meedraaide in het team.”

MAQS Food introduceert pasta van The Smiling Cook

MAQS Food Nederland lanceert tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht het pastaconcept The Smiling Cook in Nederland. Het concept omvat vele soorten vriesverse pasta en sauzen. Specifiek voor ‘take away’ zijn er bovendien trendy bekers beschikbaar.

The Smiling Cook is een bestaand merk voor professionals, dat vanuit België in verschillende Europese landen is uitgerold maar nog nauwelijks in Nederland verkrijgbaar is. Met het agentschap van MAQS Food Nederland komt daar nu verandering in voor onder meer horeca, catering, maaltijdbereiders en zorginstellingen. 

Pasta van The Smiling Cook

Bereidingsmethoden
The Smiling Cook kenmerkt zich door gebruiksgemak, kwaliteit en voedselveiligheid. De verse pasta is 100% al dente gekookt en onmiddellijk diepgevroren als natuurlijke bewaarmethode, waardoor ook voedingswaarden en de kwaliteit van verse pasta behouden blijven. De pasta kan in de wok, combisteamer of magnetron worden bereid, of in kokend water in 30 seconden (penne of fusilli) en in 75 seconden (voor slierten zoals tagliatelli of spaghetti) worden verwarmd. Dat gebeurt in nestjes van 50 gram zodat het makkelijk te portioneren is. De pasta is bovendien geschikt voor de koude lijn. 

Pastasauzen en trendy bekers
De pastasauzen bestaan uit hoogwaardige ingrediënten, zijn lang houdbaar buiten de koeling en kunnen in speciale ‘doypacks’ zowel in de magnetron, combisteamer of heet water worden opgewarmd. De afsluitbare bekers geven afnemers een extra mogelijkheid voor een trendy presentatie. 

Kansen voor afnemers
“Met dit concept kunnen afnemers naar behoefte eindeloos variëren”, licht Roel Bloemen, eigenaar van MAQS Food Nederland, toe. “Het biedt hen nieuwe omzetkansen, heeft weinig handelingen en personeelsinzet nodig en kent geen waste doordat de pasta makkelijk te portioneren is en men alleen gebruikt wat nodig is. En minstens zo belangrijk zijn de constante kwaliteit en de goede smaak. Al dente blijft al dente.”

Vakbeurzen
The Smiling Cook wordt gelanceerd tijdens BBB Maastricht, de horecavakbeurs die van 8 tot en met 10 oktober plaatsvindt. Ook tijdens de Horeca Expo in Gent, van 18 tot en met 22 november, kunnen bezoekers het concept en de producten van The Smiling Cook zelf ervaren.

PERSBERICHT: Met één hand zelfstandig eten dankzij de Theomatik

Mensen met één functionele arm kunnen voortaan weer zelfstandig eten met behulp van de Theomatik. Het tafelhulpmiddel, dat in België aan een opmars bezig is, wordt door Total Catering Moerdijk nu ook op de Nederlandse zorg- en thuismarkt geïntroduceerd.

Mensen die door een beperking slechts één arm kunnen gebruiken, zijn bij de broodmaaltijd vaak aangewezen op iemand die hen helpt bij het beleggen en snijden van brood. Dat zag ook Theo Willen, een vrijwilliger in het revalidatiecentrum van het Jessa Ziekenhuis in België. Hij merkte daar op hoeveel personen elke dag opnieuw geconfronteerd worden met hun beperking en besloot aan een oplossing te werken. Zijn prototype dienblad werd vervolgens geoptimaliseerd naar een product met een strak design dat aan alle professionele eisen voldoet.

De Theomatik won begin dit jaar de publieksprijs van de Henry van de Velde-awards 2018, een prestigieuze designprijs in België. Het Jessa Ziekenhuis besloot recent om 100 exemplaren van de Theomatik aan te schaffen.

Technische tekening Theomatik

Wigvormige openingen voor portieverpakkingen
Het dienblad heeft drie wigvormige openingen, waarin alle portieverpakkingen passen en geklemd blijven. Hierdoor kunnen de producten éénhandig worden geopend. Het aparte bord heeft een rand met inkepingen waardoor het brood gemakkelijk belegd en gesneden kan worden zonder dat het verschuift. De Theomatik is uitgerust met een uitneembare verpakkingsnijder waarmee alle eenpersoonsverpakkingen voor bijvoorbeeld suiker, thee en beleg geopend worden zonder dat gebruikers zich kunnen bezeren. De Theomatik is stapelbaar, krasvast, vaatwasserbestendig, zowel voor links- als rechtshandigen geschikt en antislip.

Eigen regie voor patiënten en cliënten
De Theomatik is met name geschikt voor revalidatiecentra, ziekenhuizen, verpleeghuizen, GGZ-instellingen, thuiszorgorganisaties en bovendien beschikbaar voor particulieren. “Mensen met een beperking worden door dit hulpmiddel minder afhankelijk van hun behandelaar”, aldus Adrie Jongenelen, directeur van Total Catering Moerdijk. “Ook dringt het voedselverspilling terug. We hebben het aan professionals in verschillende revalidatiecentra laten zien en zij waren erg enthousiast over de Theomatik. Het past in de ontwikkeling naar meer eigen regie voor patiënten en cliënten.” Bekijk het in deze video »
 

Theomatik dienblad

Meer weten over Theomatik?
Neem contact met ons op voor meer informatie en alle mogelijkheden omtrent Theomatik.

In de media: https://www.supportmagazine.nl/

Wij zijn op zoek naar catering medewerk(st)ers

Total Catering Moerdijk is opzoek naar catering medewerk(st)ers voor in de omgeving van Breda.
De werkzaamheden bestaan uit alle catering gerelateerde taken voor locaties die in eigen beheer zijn.

Werktijden in overleg, van maandag t/m vrijdag.
 


 

Mocht u interesse hebben of meer willen weten, dan kunt u contact opnemen via;
Telefoonnr. + 31 (0) 6 29 311 589 of per e-mail info@totalcateringmoerdijk.nl

Krimpende budgetten: Gastvrijheid is niet duur

Ergens binnen komen om een hapje te eten. Bij de ingang wordt u vriendelijk ontvangen en naar een tafel begeleid. U neemt plaats in een sfeervolle ruimte, waar u zich meteen thuis voelt. Er volgt een avond waarbij het u aan niets ontbreekt. Dit is over het algemeen het ideaalbeeld van een bezoek aan een horecagelegenheid. Voor stichting Curamus is door de Hoge Hotelschool Maastricht onderzocht welke veranderingen nodig zijn om aan het hierboven beschreven ideaalbeeld te kunnen (blijven) voldoen.

Lees meer »