Adviesbureau TCM

Tel. + 31 (0) 6 29 311 589
E-mail info@totalcateringmoerdijk.nl

Nieuws

Meals on Wheels in het Rijnland Ziekenhuis

Adviesbureau TCM heeft voor het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp vanaf januari 2012 het meals-on-wheels voedingsconcept geïntroduceerd en geïmplementeerd. Met dit concept wordt voor het ziekenhuis niet alleen bespaard op de kosten, maar daarbij ook een grotere patiënt- en medewerkerstevredenheid gerealiseerd.

Patiënttevredenheid
Een breed assortiment aan maaltijdcomponenten, afgestemd op speciale diëten en soort voeding van de patiënten, worden in de speciaal ontworpen meals-on-wheelswagen aangeboden. Waarbij ter plekke gekozen kan worden welke maaltijd en hoeveelheid ze willen eten. In tegenstelling tot het verleden, kan het eten à la minute opgediend worden en zijn bestellijsten overbodig.

Voedselverspilling
Het nieuwe concept van voedselverstrekking heeft binnen een korte periode geleidt tot minder voedselverspilling. Waar voorheen een dag van te voren de maaltijd werd gekozen, heeft het à la minute bestellen het grote voordeel dat de eetlust van het moment beter bepaald kan worden. Als patiënten net een operatie hebben gehad, kan de eetlust of smaak namelijk minder zijn.

Doelstelling
Voor het Rijnland Ziekenhuis Leiderdorp wordt getracht het de voedselverspilling in een jaar tijd te reduceren tot 15% (voorheen 38%). Daarbij wordt ook de kwaliteit van de maaltijden sterk verbetert, doordat de maaltijd warm op het bord komt. En door de maaltijd te garneren ziet het geheel er ook een stuk smakelijker uit! Dit helpt vervolgens weer bij het voorkomen van ondervoeding.

Meer lezen?
Bekijk het artikel in Food Hospitality