Adviesbureau TCM

Tel. + 31 (0) 6 29 311 589
E-mail info@totalcateringmoerdijk.nl

Nieuws

TCM start detachering van koks voor zorg en horeca

Total Catering Moerdijk (TCM) start met het detacheren van koks. Met deze nieuwe tak van dienstverlening voorziet TCM zorginstellingen, horeca en catering tijdelijk van goede vakmensen in de keuken.

Detachering van koks

Het grote tekort aan professionals op de arbeidsmarkt zet keukens steeds verder onder druk. Als koks vertrekken, ziek raken of met vakantie gaan, wordt de situatie nog nijpender. Het inhuren van tijdelijke professionals in de keuken is de oplossing die TCM daar nu voor biedt.

Te weinig koks
“Veel keukens zijn onderbezet”, signaleert Adrie Jongenelen, directeur van TCM. “Er zijn te weinig koks beschikbaar en dat zal voorlopig niet verbeteren. Bovendien gaan juist goede vakmensen veelal als zzp’er aan de slag. Dat leidt niet alleen tot personeelsproblemen, maar ook tot een gebrek aan vakkennis.”

Keukens in horeca, zorg en catering
TCM heeft als adviesbureau ruime ervaring in keukens voor horeca, zorg en catering. Jongenelen: “Nu zijn we zover dat we met goede en gediplomeerde mensen deze stap kunnen zetten. Denk aan productiekoks, sous-chefs, chef-koks en keukenmanagers die wij kunnen inzetten. Ongeacht of ze voor een dag of voor langere periode nodig zijn.”

Snelheid
Behalve de garantie van kwalitatief goede koks, is ook snelheid van handelen kenmerkend voor TCM, aldus Jongenelen. “Pas nog belde er iemand die door vakantie én ziekte van medewerkers met zijn handen in het haar zat. De volgende dag stond er een vakman in zijn keuken die moeiteloos meedraaide in het team.”