Adviesbureau TCM

Tel. + 31 (0) 6 29 311 589
E-mail info@totalcateringmoerdijk.nl

Nieuws

MAQS Food introduceert pasta van The Smiling Cook

MAQS Food Nederland lanceert tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht het pastaconcept The Smiling Cook in Nederland. Het concept omvat vele soorten vriesverse pasta en sauzen. Specifiek voor ‘take away’ zijn er bovendien trendy bekers beschikbaar.

The Smiling Cook is een bestaand merk voor professionals, dat vanuit België in verschillende Europese landen is uitgerold maar nog nauwelijks in Nederland verkrijgbaar is. Met het agentschap van MAQS Food Nederland komt daar nu verandering in voor onder meer horeca, catering, maaltijdbereiders en zorginstellingen. 

Pasta van The Smiling Cook

Bereidingsmethoden
The Smiling Cook kenmerkt zich door gebruiksgemak, kwaliteit en voedselveiligheid. De verse pasta is 100% al dente gekookt en onmiddellijk diepgevroren als natuurlijke bewaarmethode, waardoor ook voedingswaarden en de kwaliteit van verse pasta behouden blijven. De pasta kan in de wok, combisteamer of magnetron worden bereid, of in kokend water in 30 seconden (penne of fusilli) en in 75 seconden (voor slierten zoals tagliatelli of spaghetti) worden verwarmd. Dat gebeurt in nestjes van 50 gram zodat het makkelijk te portioneren is. De pasta is bovendien geschikt voor de koude lijn. 

Pastasauzen en trendy bekers
De pastasauzen bestaan uit hoogwaardige ingrediënten, zijn lang houdbaar buiten de koeling en kunnen in speciale ‘doypacks’ zowel in de magnetron, combisteamer of heet water worden opgewarmd. De afsluitbare bekers geven afnemers een extra mogelijkheid voor een trendy presentatie. 

Kansen voor afnemers
“Met dit concept kunnen afnemers naar behoefte eindeloos variëren”, licht Roel Bloemen, eigenaar van MAQS Food Nederland, toe. “Het biedt hen nieuwe omzetkansen, heeft weinig handelingen en personeelsinzet nodig en kent geen waste doordat de pasta makkelijk te portioneren is en men alleen gebruikt wat nodig is. En minstens zo belangrijk zijn de constante kwaliteit en de goede smaak. Al dente blijft al dente.”

Vakbeurzen
The Smiling Cook wordt gelanceerd tijdens BBB Maastricht, de horecavakbeurs die van 8 tot en met 10 oktober plaatsvindt. Ook tijdens de Horeca Expo in Gent, van 18 tot en met 22 november, kunnen bezoekers het concept en de producten van The Smiling Cook zelf ervaren.