Adviesbureau TCM

Tel. + 31 (0) 6 29 311 589
E-mail info@totalcateringmoerdijk.nl

Nieuws

PERSBERICHT: Met één hand zelfstandig eten dankzij de Theomatik

Mensen met één functionele arm kunnen voortaan weer zelfstandig eten met behulp van de Theomatik. Het tafelhulpmiddel, dat in België aan een opmars bezig is, wordt door Total Catering Moerdijk nu ook op de Nederlandse zorg- en thuismarkt geïntroduceerd.

Mensen die door een beperking slechts één arm kunnen gebruiken, zijn bij de broodmaaltijd vaak aangewezen op iemand die hen helpt bij het beleggen en snijden van brood. Dat zag ook Theo Willen, een vrijwilliger in het revalidatiecentrum van het Jessa Ziekenhuis in België. Hij merkte daar op hoeveel personen elke dag opnieuw geconfronteerd worden met hun beperking en besloot aan een oplossing te werken. Zijn prototype dienblad werd vervolgens geoptimaliseerd naar een product met een strak design dat aan alle professionele eisen voldoet.

De Theomatik won begin dit jaar de publieksprijs van de Henry van de Velde-awards 2018, een prestigieuze designprijs in België. Het Jessa Ziekenhuis besloot recent om 100 exemplaren van de Theomatik aan te schaffen.

Technische tekening Theomatik

Wigvormige openingen voor portieverpakkingen
Het dienblad heeft drie wigvormige openingen, waarin alle portieverpakkingen passen en geklemd blijven. Hierdoor kunnen de producten éénhandig worden geopend. Het aparte bord heeft een rand met inkepingen waardoor het brood gemakkelijk belegd en gesneden kan worden zonder dat het verschuift. De Theomatik is uitgerust met een uitneembare verpakkingsnijder waarmee alle eenpersoonsverpakkingen voor bijvoorbeeld suiker, thee en beleg geopend worden zonder dat gebruikers zich kunnen bezeren. De Theomatik is stapelbaar, krasvast, vaatwasserbestendig, zowel voor links- als rechtshandigen geschikt en antislip.

Eigen regie voor patiënten en cliënten
De Theomatik is met name geschikt voor revalidatiecentra, ziekenhuizen, verpleeghuizen, GGZ-instellingen, thuiszorgorganisaties en bovendien beschikbaar voor particulieren. “Mensen met een beperking worden door dit hulpmiddel minder afhankelijk van hun behandelaar”, aldus Adrie Jongenelen, directeur van Total Catering Moerdijk. “Ook dringt het voedselverspilling terug. We hebben het aan professionals in verschillende revalidatiecentra laten zien en zij waren erg enthousiast over de Theomatik. Het past in de ontwikkeling naar meer eigen regie voor patiënten en cliënten.” Bekijk het in deze video »
 

Theomatik dienblad

Meer weten over Theomatik?
Neem contact met ons op voor meer informatie en alle mogelijkheden omtrent Theomatik.

In de media: https://www.supportmagazine.nl/