Adviesbureau TCM

Tel. + 31 (0) 6 29 311 589
E-mail info@totalcateringmoerdijk.nl

Nieuws

Krimpende budgetten: Gastvrijheid is niet duur

Ergens binnen komen om een hapje te eten. Bij de ingang wordt u vriendelijk ontvangen en naar een tafel begeleid. U neemt plaats in een sfeervolle ruimte, waar u zich meteen thuis voelt. Er volgt een avond waarbij het u aan niets ontbreekt. Dit is over het algemeen het ideaalbeeld van een bezoek aan een horecagelegenheid. Voor stichting Curamus is door de Hoge Hotelschool Maastricht onderzocht welke veranderingen nodig zijn om aan het hierboven beschreven ideaalbeeld te kunnen (blijven) voldoen.

Met krimpende budgetten in de zorg is het van groot belang dat zorginstellingen zelf het hoofd boven water kunnen houden. Stichting Curamus is met Brasserie Truffino (ontmoetingsplek voor betrokkenen van Curamus) en de maaltijdservice Tafeltje-dek-je actief binnen de horeca in de ouderen zorg. Met het oog op de toekomst is het belangrijk te weten hoe de gasten momenteel de brasserie en de maaltijdservice ervaren. En nog belangrijker, te weten hoe de gasten gebonden kunnen worden.

Terug naar de basis
Waar over het algemeen zowel de gasten als de medewerkers een positieve waardering uitspreken over de brasserie, ontbreekt de affectie. Om de gasten te binden aan de brasserie zal er in de toekomst terug moeten worden gegaan naar de basis: het creëren van een gastvrije omgeving, zodat een bezoek aan de brasserie aanvoelt als een bezoek bij vrienden. Door het aanstellen van een gastvrouw wordt al een eerste stap in de goede richting gezet. Daarnaast zal door het trainen van de medewerkers het gehele gastvrijheidniveau naar een hoger plan getild worden.

Conceptverbeteringen
Ook het concept binnen de brasserie en de maaltijdservice is onder de loep genomen. Met het duidelijk in kaart brengen van de verbeterpunten kan voldaan worden aan de hedendaagse definitie van gastvrijheid. Met o.a. een meer gevarieerde menukaart, een verbeterde maaltijdbeleving en een sfeervolle inrichting en presentatie wordt duidelijk dat de gastvrijheid van de gasten centraal staat.