Adviesbureau TCM

Tel. + 31 (0) 6 29 311 589
E-mail info@totalcateringmoerdijk.nl

Nieuws

TCM in Food Inspiration Magazine

Adrie Jongenelen is geïnterviewd door Food Inspiration Magazine over het concept "Max a la Carte".
Hieronder staat de briefing van het interview met uitleg van Jongenelen over de inhoud van het concept. Daarnaast is Jongenelen geïnterviewd door Verse & Vers Horeca, Welzijn en Zorg.

Goede voeding is ons beste medicijn!
Food Inspiration nam een kijkje bij - misschien wel - het meest innovatieve ziekenhuis in Nederland en sprak met Hoofd Voedingsdienst, Adrie Jongenelen.

“Voor de warme maaltijd hebben we inmiddels succesvol Meals on Wheels ingevoerd. Echter ontbijt, lunch en tussendoor behoefden meer aandacht.”

Waarom was vernieuwing nodig?
Met gastvrijheid en voeding maken we als ziekenhuis mede het verschil. Ontbijt, lunch en tussendoortjes waren functioneel ingevuld. Echter het ontbrak aan variatie en kwaliteit.

Wat is er vernieuwd?
Vroeger hadden we het obligate sneetje wit en bruin. Onze patient bepaalt nu zelf de samenstelling van ontbijt en lunch. We serveren aan het bed een rijke variatie van vers afgebakken produkten. Van knapperig, geurende croissants tot warme belegde ciabattabroodjes.

Wat is het resultaat?
 • Gastvrijheid

  Aangenaam verraste patienten die nu meer dan ooit uitkijken naar voedingsmomenten.

 • Arbeidssatisfactie
   Gemotiveerde koks en voedings-assistentes die gastvrijheid nog hoger in het vaandel dragen.

 • Voedingsmanagement
   Grote kwaliteitsverhoging EN kostenverlaging door betere procesbeheersing.

Welke factoren zijn bepalend voor dit succes?
1. Specifieke broodrecepturen van Lantmannen Unibake die handling tot een minimum beperken en garantie geven voor optimale kwaliteit.
2. Technische instelling van de Sortrans Iseco regenereerwagens.
3. Motivatie van ons team en training on-the-job.

Door deze samenwerking is een totaal kloppend concept ontstaan voor alle eetmomenten. Het biedt een memorabele beleving aan onze patient.

Download interview
Bekijk hier het volledige interview in PDF formaat of surf naar de website van Food Inspiration Magazine voor meer informatie over "Max a la Carte".