Adviesbureau TCM

Tel. + 31 (0) 6 29 311 589
E-mail info@totalcateringmoerdijk.nl

Traditionele keuken concept

Voor zorginstellingen en verzorgingshuizen staat het welzijn van patiënten en bewoners centraal in hun visie. Hierbij vervult eten en drinken een belangrijke rol en is het financiële aspect vaak een ondergeschikt gedeelte.

Doorgaans wordt er een groot budget vrijgemaakt om zo een hoge mate van gastvrijheid en voedingskwaliteit "te waarborgen", want geld speelt immers geen rol... Maar het tegendeel is waar, bij veel instellingen en organisaties tref je nog steeds de traditionele keuken waar al in de ochtend alle maaltijden worden bereidt die bestemd zijn voor de middag. Hierdoor staat het eten onnodig lang op het vuur en gaat zowel de kwaliteit als de smaak van de maaltijd achteruit.

Met het vernieuwde voedingsconcept voedingsconcept Máx á la Carte krijgt het welzijn weer de gastvrijheid en kwaliiteit die het verdient met daarnaast ook een flinke kostenbesparing. Patiënten en bewoners hoeven niet langer drie weken, maar slechts drie minuten van te voren hun maaltijd te bestellen. Het à-la-minute concept kan zowel ingezet worden in een restaurantomgeving als bediening op kamers en biedt daarom ook veel potentie voor de ouderenzorg.

Inkoop
Met het samenstellen van een pakket van eisen wordt de basis gelegd om het huidige inkooptraject goed onder de loep te nemen of een nieuw inkooptraject te bepalen. Zo wordt uit verschillende landelijke leveranciers een juiste keuze gemaakt gebaseerd op een goede kwaliteit, ondersteuning en prijs.

Het inkooptraject bij het voedingsconcept Serveren à la Carte vergt een grote verandering in denkwijze bij de inkoop: in plaats van inkoop op basis van prognoses wordt de inkoop namelijk veel directer en inzichtelijker. Vandaag wordt voor vandaag gekookt.

Hierdoor wordt de derving flink gereduceerd, zijn de maaltijden gezonder en heeft de patiënt of bewoner een grote keus uit de gewenste maaltijd.

Referentie:
Bekijk artikel Gastvrije Zorg